За нас

advokat nikolov bankstop varnaКонсултантска кантора „Светлозар Николов” е създадена през 2005 г., като правно-счетоводна кантора, а от 2009г. е специализирана изцяло в защитата на правата, финансовите интереси, движимото и недвижимо имущество на лица /физически и юридически/, изпаднали в невъзможност да погасяват задълженията си.
Кантората се ръководи от адвокат Светлозар Николов, който е роден на 11.01.1976г. в гр.Варна. Завършил е Английска гимназия в Русия.

През 1996 завършва Икономически университет-Варна, Колеж по туризъм, специалност „Организация и управление на хотела и ресторанта”, а по-късно „География на туризма” в Геолого-географския факултет на Софийски университет „Свети Климент Охридски”. През 2004 г. завършва Право.

Съдебен кандидат във Варненски окръжен съд през 2004г. С удостоверение №936/25.05.2004 г. от Министерството на правосъдието придобива юридическа правоспособност по чл.163 от Закона за съдебната власт. Член на Адвокатска колегия Варна. Работи основно в областта на банково дело, търговско право, гражданско право, изпълнителен процес. Специалист по защита правата на длъжника от кредитори в съдебното и изпълнително производство. Специалист по постигане на извънсъдебно споразумение с кредиторите.

През периода от 1998 г. до 2010 г. развива бизнес и инвестира в яхтмениджмънт, ресторантьорство, хотелиерство, търговия на дребно /магазини за хранителни стоки, магазини за продажба на бижутерия, магазини за детски дрехи и играчки, магазини за дрехи, магазини за сувенири/, детски атракционни центрове /закрити и открити/, салони за красота и спа центрове, спортна зала, автоцентър за почистване на автомобили и продажба на почистващи препарати, вестник, он-лайн медия, реклама, консултантски услуги.

От 2008 г. е избран за Председател на Националната асоциация на българския бизнес. Организацията обединява малки и средни предриемачи, които имат за цел да защитят интересите на малкия и средния бизнес от нарастващите монополи и картели на едрия бизнес и да се подпомогне държавата в създаване на благоприятна бизнес среда.
През 2010 г. е избран за Председател на „Организация за обществена самозащита – ЕДНО”, която е национална организация за защита правата на потребителите от банки, електроразпределителни дружества, топлофикации, мобилни оператори.

През 2011 г. е бил кандидат за кмет на Варна и общински съветник. Губи изборите, поради изключиелна манипулация на изборните резултати. Оспорва решението на избирателната комисия пред Административен съд – Варна, поради нарушения на изборното законодателство и манипулация на изборните протоколи. Съдът в открито заседание допуска съдебно-почеркова ексепртиза на подписите във всички протоколи, но след това по безпрецедентен начин на закрито заседание отменя собственото си публично решение. При извършена експертиза щеше да бъде доказано, неистинността на по-голямата част от подписите на членовете на избирателните комисии. След загубата не се занимава с политика.

Известен юрист, общественик и предприемач. Има стотици публикации за реформа в банковата система, частното съдебно изпълнение и условията за развитие на малкия и средния бизнес. Участва в изготвянето на множество законопроекти за защита на малкия и средния бизнес, на кредитополучателите и длъжниците. Преподавател по предприемачество към учебния център на НАББ.

Женен е и има син. Християнин. Владее руски, английски, немски и испански.

 

12345